Hoover Pavilion Parking Structure

As part of its Renewal project, Stanford University Medical Center turned to the design-build team headed by Vance Brown to renovate its Hoover Pavilion Campus medical office building and build the adjoining new Hoover Pavilion Parking Garage.

Vance Brown tapped Clark Pacic to help the team quickly deliver a beautiful, high-performance “archi-structural” parking structure- featuring structural precast concrete elements with high-quality architectural precast finishes.

Hoover Campus Parking Structure Safety

Wide open parking levels enhancing level of service as well as passive security.

 

The Hoover garage offers over 1,000 parking stalls, including 300 patient/visitor spaces. The 8-level structure, with two below grade structures employs a Precast Hybrid Moment Frame system for seismic resistance. This proven system is the only structural system available that is designed to self-right structures after seismic events. The system, incorporating architectural finishes, is ideal for essential service structures such as hospitals that require immediate re-occupancy after seismic events due to the critical services they provide. It is also an inexpensive way for owners to protect their significant building investment.

The speed, quality, greater safety and high-performance of precast building systems make them a very valuable option for owners, developers, and design teams everywhere.

View time lapse for this parking structure by clicking here.

Project Facts & Highlights

City: Palo AltoState: CABuilding Type: Parking StructureSquare Feet: 402,221Year Completed: 2012Job Number: 6039Architect: WRNS StudioGeneral Contractor: Vance BrownStructural Engineer: Walker Parking ConsultantsOwner: Stanford Hospital & Clinics